dilluns, 30 de març del 2009

Crisi-natura-ésser humà

En el camí de la feina he vist les façanes dels bancs plenes de rètols contra la crisi, de la manifestació d’ahir... i cada cop més i més, les persones s’estan rebel·lant..

El món actual es troba clarament davant d’una crisi econòmica i financera de grans magnituds. Però també crisi de valors i de principis bàsics.

He començat a fer dissertacions de les meves, cada dia ens parlen de la crisi financera, la bombolla immobiliària i econòmica, les discussions als programes, els informatius... etc, però no se’ns informa realment de la crua realitat i de com esta el món, que tal i com va, s’està esgotant, tal i com el coneixem.

Si observem el procés vital de la natura, els recursos que la natura ens ha proporcionat per subsistir els estem esgotant poc a poc, i a més en uns quants segles.

La nostra capacitat intel·ligent i la nostra ment no està ben utilitzada per nosaltres mateixos i s’està convertint en la nostra enemiga.

La natura ens ha estat ensenyant que hem de mirar de necessitar lo bàsic, les properes generacions tornaran a lo essencial i es desfaran de les coses superficials, l’individualisme que impera actualment desapareixerà en benefici de la societat.

Però penso que tot aquest procés serà molt lent i penós, serà com deixar de fumar i hi hauran patacades,... espero que l’ésser humà, comprenent la natura, ho torni tot al seu lloc.