dimecres, 5 de novembre del 2008

La llum i els llums. Curiositats varies.


Com cada any, arriben les festes de Nadal, i el consumisme ataca de nou. Avui ja he vist les primeres decoracions nadalenques preparades per a vendre en varies botigues, també ja han instal·lat les llums de Nadal, no fos cas que el Nadal s’escapés i no tornés.


I a més, l’Ajuntament s’ha gastat més de 700.000 euros en les llumetes de Nadal, més que res per fer front a la crisi, que és lo més indicat.. no ?



Quan era més jove no me n’adonava i tot era bonic i de color rosa, i ara, de cop i volta comprenc les persones que no els agraden aquestes festes en el sentit del consumisme i la falsedat.

La veritat es que, haurien d’ arrestar el pare noël i no deixar-lo sortir fins passat sant Esteve per conducta negligent! Suposo que amb la crisi està al paro i ha hagut de despedir us quants renos, l'home s'hi deu posar abans per falta de líquid!



I, en resumides comptes, arrestar tot el consumisme del Nadal però, per sempre, i , reivindico la llum que portem tots a dins.


Curiositats varies,

Ara ja no tinc tanta nostalgia, pero quan els meus fills eren petitons sempre em feia falta espai verd o, millor dit “parques” perque les criatures juguéssin, a prop de casa no hi havia cap lloc decent..

He trobat aquesta curiositat, encara que reivindico més uns bons espais verds per als infants i, perquè no, aquesta idea, encara que sempre hi haurà algu que malmeti la collita, i més en un espai public.

Us n’adjunto l’article,

Horts als espais lliures de gràcia ( els espais buits no fan gràcia)

En arribar al solar, C. Banyoles, 5, el nodrit grup d’assistents va començar a posar fil a l’agulla per tenir ben aviat el primer hort comunitari del barri. Van netejar les males herbes i van escombrar el solar. Van posar les primeres pebroteres, tomateres, plantes aromàtiques, etc. Una gran paella va donar de menjar a tots els assistents i va servir per recuperar forces pel treball de la tarda.
Els espais buits no fan Gràcia, és el lema que ha triat l’Observatori de l’habitatge de Gràcia per engegar aquesta campanya i aquest moviment de denúncia popular contra l’especulació a la Vila.
L’hort comunitari és al Carrer Banyoles 5.

M’ hi acostaré per veure com haurà quedat... o el que queda.

També aquest enllaç interessant,

Es pot consultar DE FRANC totes les edicions des del 1881. És una iniciativa que em meravella.

Cada cop pots consultar més serveis on-line i gratuïts.

http://www.lavanguardia.es/hemeroteca/

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Les llums, a Gràcia (i a d'altres barris que no són Gràcia) són penjades d'ençà la setmana següent al Pilar. Ben aviat sabrem que a la feina hem d'anar demanant les vacances d'estiu quan veiem que als carrers ja hi penjen els llums nadalencs.

O, millor vist: perquè es molesten a despenjar-los?

Gemma ha dit...

Hola Cristina, t'he descobert gràcies al teu comentari al meu blog ;)
Tens tota la raó, a aquest ritme, el Nadal arribarà a l'agost :(
Parlar tan aviat de Nadal avorreix i fa que quan arribi ja no faci tanta il·lusió, oi? I tot plegat per un tema consumista... és una pena!

Anònim ha dit...

jo penso el mateix,el nadal cada vegada arriba més aviat,ja cansa una mica,no??
bueno pero els fills es diverteixen preparant-ho tot.
Es divertit peró cansat.